Ευαισθησία στο φως

Η ευαισθησία στο φως ή η φωτοφοβία μπορεί να προκαλέσει δυσφορία όταν κάποιος έρθει σε επαφή είτε με φυσικό φως είτε με τεχνητό φως. Εκείνοι που βιώνουν αυτή την δυσφορία έχουν συχνά πονοκεφάλους και θα αισθανθούν την ανάγκη να στραβώνουν ή να προστατεύουν τα μάτια τους από την πηγή του φωτός, που μπορεί να είναι δύσκολο εδώ στην Αριζόνα, καθώς ο ήλιος είναι φωτεινός, και έτσι είναι και τα πεζοδρόμια. Πιο συχνά, τα φωτεινότερα φώτα είναι αυτά που προκαλούν ενόχληση, ωστόσο, ανάλογα με τη βαρύτητα της ευαισθησίας στο φως, οποιοδήποτε επίπεδο φωτός μπορεί να προκαλέσει την φωτοφοβία.

Δυστυχώς, όπως και στα περισσότερα πράγματα, δεν υπάρχει μία ενιαία αιτία στην ευαισθησία στο φως, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει τον προσδιορισμό του καλύτερου τρόπου μείωσης της ευαισθησίας. Κόπωση, άγχος, οπτική καταπόνηση, ασθένεια ή λοίμωξη και φλεγμονή είναι όλοι οι παίκτες όταν πρόκειται για το παιχνίδι του τι προκαλεί την φωτοφοβία. Ορισμένες χημικές ουσίες σε κάποια φαρμακευτική αγωγή μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν αυτή τη δυσφορία. Όχι μόνο μπορούν οι ασθένειες που δεν σχετίζονται με την όραση να προκαλούν ευαισθησία στο φως, αλλά οι άνθρωποι με πιο ανοιχτό χρώμα ματιών μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα με τη φωτοφοβία καθώς τα μάτια τους περιέχουν λιγότερη χρωστική ουσία που προστατεύει από τον έντονο φωτισμό.

Αν έχετε αυξημένη ευαισθησία στο φως, μιλήστε με τον οπτομέτρη σας για να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την αιτία της ευαισθησίας. Για κάποιους, η θεραπεία μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο να πάρει περισσότερο ύπνο, ενώ για τους άλλους, η θεραπεία μπορεί να σημαίνει επένδυση σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Η Dr. Amy Thomas στο Κέντρο Θεραπείας Όρασης της Αριζόνα είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος με τους ασθενείς της και έχει ειδικούς φακούς που φοριούνται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για ένα καθορισμένο ποσό ημερών, οι οποίοι συμβάλλουν στην αποκαταστήσουν την ισορροπία του σώματος και να ηρεμίσουν τα συμπτώματα της φωτοφοβίας.

Πηγή

Arizona Vision Therapy Center

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *