Επειδή πολλοί γονείς με ρωτούν για τις αντιστροφές και την δυσλεξία.’Οντως θεωρείται ένα σύμπτωμα δυσλεξίας αλλά οι τελευταίες ερευνες έχουν δείξει ότι είναι ένα γενικότερο πρόβλημα προσανατωλισμού του ατόμου στο χώρο και συνεργασίας του συστήματος ισορροπίας(ΑΙΘΟΥΣΑΙΟ) με το οπτικό σύστημα.

Η ανάτυξη του προσπανατολισμού στην ουσία ξεκινά μέσα στην κοιλιά της μαμάς με συγκεκριμένα αντανακλαστικά που βοηθούν το έμβρυο να προσανατολιστεί.

Μετά στη ζωή του παιδιού στον πραγματικό χώρο η ανάπτυξη της ικανότητας ξεκινά στα 5 και στα 7 ολοκληρώνεται,βέβαια μπορεί να παραμέινει κάποια σύγχιση που θα ακολουθεί το παιδί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα με τον Νευροεπιστήμονα J.D. French ο προσανατωλισμός συμμετέχει ενεργά σε ανωτέρου επιπέδου εγκεφαλικές διεργασίες όπως είναι η εστιάση της προσοχής και η ικανότητα να μαθαίνουμε.

Το εξειδικευμένο Vision Therapy με πρίσματα και φακούς,οπτοκινητικές ασκήσεις μαζί με ασκήσεις προσοχής και ενεργό feedback απ’το παιδί βελτιώνει έμπρακτα της αίσθηση της κατευθυντηκότητας και το σχετιζόμενο προβλημά που είναι η αντιστροφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.